Aiheen kuvaus

 • Tervetuloa!

  Koulutuksen järjestäjän Pedapolku

  Tervetuloa ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstön kurssille, joka auttaa sinua huomaamaan, mitä kaikkea lainsäädännössä on muuttunut. Tämän avulla voit  tunnistaa omaa osaamistasi ja suunnitella, miten hankit puuttuvaa osaamista.  Kurssi sisältää eri osioita, joihin pääset välilehdistä.

  Pedapolku on oman työyhteisön kanssa yhdessä tehtävä kokonaisuus. Sitä voi soveltaa ryhmän keskustelussa: mitä osaamista meillä on nyt, mitä osaamista tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa. Ja miten kartutamme tai hankimme osaamista ryhmänä ja yksilöinä. 

  Kukin osio koostuu:

  • pakollisesta osasta - testaa osaamisesi
  • valinnaisesta osasta - osio, jonka avulla perehdyt uusiin ohjeisiin ja intrassa

  HOKS:
  Kun suoritat tätä kurssia, mieti osio kerrallaan, mitä osaamista tarvitset ja miten sen voisi hankkia. Kirjaa asiat omaan suunnitelmaasi, johon pääset alla olevasta HOKS-painikkeesta.

  Puuttuvan osaamisen hankkiminen:
  Puuttuvaa osaamista hankitaan 70-20-10 - mallin mukaisesti: työtä tehden (70 %), toisilta oppien ja yhdessä mentoroiden (20 %), koulutuksella (10 %).  Lue intrasta tai muusta lähteestä lisää osaamisen kehittämisestä.

  Osaamisen osoittaminen ja tunnustaminen sovitaan esimiehen kanssa. Se voidaan tehdä esimerkiksi vertaiskeskustelussa tiimipalaverissa tai esimiehen kanssa käydyn keskustelun perusteella.

  Aloita Pedapolku! Siirry alta osioon, jonka aiot nyt suorittaa. Testaa ensin osaamisesi ja perehdy sitten tarvitsemiisi ohjeisiin ja lisämateriaaleihin.

  1. HOKS
  2. Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
  3. Arviointiosaaminen
  4. Ohjausosaaminen
  5. Työpaikalla järjestettävä koulutus
  6. Ytot

  Pedapolun katselu ja tilaaminen

  Tämän mallikurssin tehtäväosiot eivät ole vierailijoilla teknisistä syistä nähtävissä. Kurssin rakenteeseen voi kuitenkin tutustua ja kysymyksiin voi perehtyä erikseen ladattavien MSWord tai pdf dokumenttien avulla. Kurssin etusivulla on myös kaikki kurssikysymykset sisältävä MSWord ja pdf dokumentti.

  Koulutuksen järjestäjän pedapolku –verkkokurssi on tehty Moodle –alustalle. Siitä on varmuuskopiotiedosto (.mbz) joka on ladattavissa omaan Moodleen vientiä varten. Lataus käynnistyy heti linkin klikkaamisen jälkeen ja pakatun tiedoston koko on noin 5 MB https://bit.ly/2DLlwnR (ladattava versio luotu 10/2018). Kurssin vieminen toimii parhaiten, jos Moodlen versio on vähintään 3.4. (Päivityksiä tähän mallikurssiin 28.8.2019)

  Ole hyvä!

  Opetushallitus rahoittaa hanketta Parasta osaamistaOpetus- kulttuuriministeriö rahoittaa hanketta.

 • 1. HOKS

  Tiedostot: 2Tentti: 1Sivu: 1
 • 3. Arviointiosaaminen

  Tiedostot: 2Tentti: 1Sivu: 1
 • 4. Ohjausosaaminen

  Ohjeteksti: 1Tiedostot: 2
 • 5. Työpaikalla järjestettävä koulutus

  Tentti: 1Sivu: 1Tiedostot: 2
 • 6. Ytot

  Tentti: 1Sivu: 1Tiedostot: 2