Aiheen kuvaus

    • Uraohjaajan työkalupakki on tarkoitettu tueksi kaikille meille, jotka autamme amisopiskelijoita eteenpäin omilla urapoluillaan. 

      Uraohjausta tapahtuu ammatillisen koulutuksen arjessa eri tilanteissa, aina silloin, kun autamme opiskelijoita suunnittelemaan omia opintojaan tai työelämään siirtymistä tai tekemään erilaisia valintoja opinnoissaan ja elämässään. Uraohjaus ei siis ole erillinen oppiaine (vaikka siitä oma YTO -osa-alue onkin). 

      Hyvä uraohjaus syntyy ajatuksen kanssa tehdystä HOKS:sta, erilaisten valintojen pohtimisesta opiskelijan kanssa, hyvästä ammatin opetuksesta, kokemuksista työelämässä ja urataitojen kehittämisestä. 

      Löydät täältä näkökulmia ja teoriaa uraohjaukseen, paljon ajatuksia herättävää materiaalia ja ennen kaikkea valmiita tehtäviä käytettäväksi opiskelijoiden ohjaamiseen ryhmässä tai kahden kesken. 

      Materiaali on tuotettu Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa KETTU - Ketterä uraohjaus osaksi ammatillista koulutusta -hankkeessa vuosina 2019-2020. Koulutuskeskus Salpauksen lisäksi hankkeeseen osallistuivat Suomen Urheiluopisto, Kiipulan ammattiopisto, Valtakunnallinen valmennus- ja liikuntakeskus Pajulahti, Suomen Diakoniaopisto, Lahden Kansanopisto ja Lahden ammattikorkeakoulu. 

      Kuvat Hanna Salminen
      Creative Commons -lisenssi


        Tervetuloa